Alte filme:

 

PATUL CONJUGAL

Sinopsis

Dl. Vasile Potop este administrator de cinematograf, dupa Revolutie. Economia nu merge, filmele nu mai merg, menajul cu Carolina a esuat in plictiseala si dezgust. Singurele situatii care-i mai infuzeaza oarece optimism sint date de Stela, casiera, cu care se inchide din cind in cind in birou. Toata lumea incearca sa faca un ban, apelind la privatizari grotesti. Stela se face dama de companie, politistul cu care e prieten incepe sa comercializeze moristi de hirtie, Carolina initiaza vinzarea in Occident a copilului cu care e insarcinata.
Vasile nu mai intelege lumea in care traieste. Dupa o incercare ratata de integrare, cind inchiriaza cinematograful unui partid ce revine dinspre stinga, nimereste la balamuc, presupunind ca mintea lui e de vina pentru aceasta lume intoarsa pe dos. Dar se dovedeste ca nu e asa. Reintors acasa, are o surpriza: Carolina initiase deja o afacere cu filme porno, unde are actiuni.
Debusolat, stresat, Vasile vrea sa-si dea foc in piata publica, dar renunta vazind indiferenta din jur.
Filmul se comuta in viitor, pe anul 2006, unde copilul Carolinei vinde sticle goale, iar leul a ajuns o moneda derizorie. Tot ce poate sa mai cumpere ceva este dacul, noua valuta. Albumele lui Ceausescu se vind ocazional la preturi exorbitante, ca raritati.
 

 

[Prezentare] [Filme] [Literatura] [Regie de teatru] [Interviu]